Wij houden u up-to-date

Stem op Vitrona als beste zonweringsspecialist van het jaar

Wie wordt de Zonvakker van dit jaar? Eén van de drie genomineerden is Vitrona, het bedrijf van broers en zus Jack, Mark en Terry van der Voort, dat zij in 2018 overnamen van hun vader. “Hartstikke leuk dat we zijn genomineerd. We hadden het niet zien aankomen, maar na het winnen in 2011 en de top tien vorig jaar, wordt het wel weer een keer tijd voor een medaille.” 

Zonvakmagazine spreekt Vitrona

Jack van der Voort lacht. “Toen we in 2011 met Vitrona de Zonvakker van het Jaar verkiezing wonnen was dat echt een complete verrassing. Vervolgens haalden we vorig jaar de Top tien. Toen werden we best fanatiek. Als je hoort dat je kans maakt, komt het wedstrijdelement toch naar boven.” En nu dus wederom de top drie. “Ik denk dat onze showroom en vooral de mensen het verschil maken.”

Even terug naar 2011, toen Vitrona – toen nog met vader Cock van der Voort aan het roer – de Zonvakker-award won. “We hadden het toen oprecht niet verwacht, hadden nog niet heel veel feeling met de zonweringsbranche in die tijd. We waren vooral druk bezig met ons eigen ding. Na het winnen van de titel kwamen we er wel achter dat we binnen de branche echt een mooi familiebedrijf hebben staan.” Inmiddels zijn ze zich een stuk bewuster van hun positie in de zonweringsbranche. “Er zijn niet veel gelijkwaardige bedrijven in de particuliere zonweringswereld. Overigens gaat het er niet om de grootste te willen zijn of worden. Maar het is voor ons wel belangrijk ons altijd te blijven ontwikkelen, steeds een stapje beter te doen. Als wij een project opleveren, dan realiseren we ons constant: het kan maar één keer goed. En eigenlijk is goed is niet voldoende, het moet echt een plaatje zijn.”

Stem op Vitrona

Magneet

Vorig jaar werd het tijdens een interview al eens genoemd: de uitbreiding met een derde vestiging, die vervolgens werd uitgesteld. “Dat is nog steeds niet heel dichtbij. We zijn daar nu niet mee bezig, focussen ons meer op het maken van kwaliteitsslagen, zoals de app waar we mee bezig zijn. Best uniek dat een zonweringsbedrijf dat geen deel uit maakt van een franchise-organisatie bezig is zo’n app te ontwikkelen. Ik denk dat geen vergelijkbaar bedrijf daar mee werkt of überhaupt mee bezig is. Drie jaar geleden hebben we bepaalde omzetdoelstellingen neergezet en die hebben we dit jaar weer gehaald. Misschien heeft Corona daar wat extra mee geholpen, maar we hebben zeker ook flinke stappen gemaakt de laatste jaren. Op een gegeven moment wordt je als bedrijf dan een soort magneet, willen mensen allemaal graag bij je komen.”

Mensen maken voor Vitrona het verschil, denkt Jack. Daar wordt dan ook altijd in geïnvesteerd. Zowel in opleiding en training als in praktische zaken als nette kleding, ook voor de zzp’ers, goed gereedschap, een fraaie bus. “Monteurs zijn je visitekaartje, die leveren een project op. Bij grotere projecten laten we de projectleider na afloop met een mooi verpakte kist wijn langsgaan. Details, maar wel belangrijk. Het zorgt voor een bepaalde uitstraling. Zo’n kistje wijn, dat heeft iets authentieks, wat wij als Vitrona na ruim veertig jaar ervaring ook uitstralen.”

headerplaat vitrona zonvakker artikel

Een achteruit, twee vooruit

Vorig jaar vertelden Mark en Jack over de stappen die zij maakten bij de overname van Vitrona (en SchermNed) in 2018. Ze besloten toen te stoppen met de afdeling kozijnen, die goed was voor zo’n 20-25 procent van de omzet. Het betekende ook afscheid nemen van een aantal medewerkers. “Zoiets kost tijd, geld en verdriet. Als je dat niet goed communiceert heeft dat impact op de andere mensen. Daar hebben we dus veel aandacht voor gehad. Soms moet je impopulaire beslissingen nemen in het belang van het grotere plaatje. En achteraf kunnen we gelukkig zeggen: we deden één stap achteruit, maar minstens twee vooruit. We zijn heel blij dat de focus nu volledig ligt op zonwering en terrasoverkappingen. En we hebben een geweldig team.”

Dat team bleef afgelopen jaar helemaal hetzelfde. Waar er voorheen nog wel eens wat verloop in personeel was, was dat in 2020 niet het geval. “Heel mooi, dat we zo’n vaste club hebben. Voor ons is een familiaire sfeer erg belangrijk, ondanks de omvang van het bedrijf. Het allerbelangrijkste is dat iedereen het naar z’n zin heeft, dat er naar je geluisterd wordt, een positieve vibe.”

Mega mooi werk, noemt Jack van der Voort hetgeen hij dagelijks doet met Vitrona. “Een timmerman is alleen bezig met timmeren, een elektriciën met elektriciteit, de hovenier met straatjes aanleggen… In de zonwering en terrasoverkappingen doe je alles. Dat wordt in de schoolbanken niet verteld, terwijl we het gaafste beroep hebben wat er is”, klinkt het enthousiast. “We moeten zorgen dat jongeren snappen dat we in de zonweringsbranche alles in één bieden.”

Stem op Vitrona

Betrokken bij de branche

De betrokkenheid bij de branche is gegroeid de laatste jaren. Zo zit Jack momenteel in een Romazo werkgroep, waar hij zich bezighoudt met de ontwikkeling van een transportmiddel voor de loeizware producten waarmee in de branche dagelijks gewerkt wordt. “We zijn in gesprek met een partij die daarvoor iets heeft ontwikkeld, waarmee je straks zonwering kan transporteren van de bus naar de werkplek. Minder handelingen met zwaar gewicht.”

Waarom is Vitrona genomineerd in de top drie, denkt Jack zelf? Lacht: “Misschien omdat we onze facturen op tijd betalen? Grapje hoor, al hebben wij onze zaakjes administratief wel echt goed geregeld.” Dan serieus: “Wij vallen denk ik wel op als grote partij, doen veel volume en zijn echt groot in particulieren. Dat is onze core-business en in mijn ogen het mooiste werk. Het is leuk om te merken dat er van collega’s volop felicitaties binnenkomen. Ik denk dat we bij Vitrona de dingen echt goed geregeld hebben. De showroom, onze mensen, maar ook de website en onze social media. We hebben het gewoon goed voor elkaar. En we zijn continue bezig met kwaliteit, willen elke dag een beetje beter.”

Stem op Vitrona

Uw stem op ons als zonweringsspecialist van het jaar 2020 wordt erg gewaardeerd door het complete team van Vitrona. Hard werken wordt beloond en wij hopen dat dit jaar weer te mogen bewijzen dankzij uw waardering! 

Stem direct!


Alvast bedankt namens Team Vitrona!

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!