Wij houden u up-to-date

Denk aan het onderhouden van uw zonwering en rolluiken

Om zo lang mogelijk van uw zonwering of rolluiken te genieten, is onderhoud van belang. Hiermee verlengt u niet alleen de levensduur, maar het ziet er ook nog eens een stuk aangenamer uit. Wilt u weten hoe u het onderhoud het beste aan kunt pakken?

Maak uw zonwering of rolluik schoon in het voorjaar

Graag vertellen wij u meer over het juiste onderhoud van uw buitenzonwering. In dit artikel gaan wij in op twee productgroepen:

  • textiel zonwering, zoals uitvalschermen, markiezen en knikarmschermen
  • rolluiken

Voor beide producten is één tip belangrijk: maak uw producten schoon in het voorjaar. 

Onderhoud textiel zonwering 

1. Schoonmaken van de cassette

Bij textiel zonwering kunt het beste beginnen met de cassette van het product. Doet u dit niet, dan loopt het vuil van de cassette op het door u net schoongemaakte doek. De cassette is gelukkig ook het gemakkelijkste schoon te maken. U gebruikt hiervoor een doek met lauwwarm water. Voor hardnekkige vlekken kunt u eventueel een klein beetje niet bijtend afwasmiddel gebruiken.

2. Schoonmaken van het zonneschermdoek

Het zonneschermdoek kunt u schoonmaken met een zachte borstel, spons en lauwwarm water. Voor de hardnekkige vlekken hebben wij eventueel nog een speciaal schoonmaakmiddel welke u bij ons in de showroom kunt bestellen. 

3. Impregnereen van het zonneschermdoek

Als u besluit uw zonweringsdoek schoon te maken is het van belang om uw doek daarna opnieuw te impregneren. Bij het schoonmaken van het doek bestaat namelijk de kans namelijk dat de bestaande laag beschadigd raakt. Ook dit impregneermiddel is bij ons in de showroom te bestellen.

Vermijd absoluut het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze zullen het doek meer kwaad dan goed doen. 

Onderhoud rolluiken

Het is verstandig om een keer per jaar uw rolluik schoon te maken. Bij het reinigen zijn vooral het onderhoud van de rubbers, cassette en geleiders het belangrijkste. Na enkele jaren gebruik is het mogelijk dat een grotere schoonmaak van uw rolluik nodig is, waarbij vooral de lamellen aan de binnenkant de aandacht verdienen. Dit is een intensieve klus, maar het kan echt de levensduur van uw product verlengen. Wilt u uw rolluik gaan reinigen, ga dan als volgt te werk:

1. Schoonmaken van de rolluik cassette

Maak als eerste de cassette van het rolluik schoon. Dit kunt u reinigen met een borstel of spons, in combinatie met een rolluikreiniger of allesreiniger.

2. Schoonmaken van de rolluik lamellen

Om de lamellen van het product schoon te maken moet u de cassette van het rolluik verwijderen. Dit is belangrijk, omdat er vuil kan ophopen aan de binnenkant van het product. Als de cassette eraf is, kunt u de lamellen schoonmaken door het rolluik steeds een stukje te laten zakken. Op deze wijze kunt u elke lamel goed reinigen. Ook voor het schoonmaken van de lamellen gebruikt u een borstel of spons in combinatie met een rolluikreiniger of allesreiniger.

Vermijd ook bij het reinigen van rolluiken het gebruik van agressieve middelen.

 

Neem contact op

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!