Wij houden u up-to-date

Aangenaam warm met een pelletkachel in uw terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping kunt u het gehele jaar buiten zitten. Maar hoe lekker is het om op de iets koudere dagen of wat frissere avonden uw terrasoverkapping te kunnen verwarmen? Het is al mogelijk om dit met bijvoorbeeld een heater te doen, maar vanaf nu is het ook mogelijk om uw overkapping met een echte kachel te verwarmen, een zgn. pelletkachel.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel wordt niet verwarmd met hout, maar met pellets. Een pellet is een klein stukje samengeperst hout dat gemaakt is van zaagsel en snippers. Deze pellets worden vanuit een reservoir in de kachel in de vuurkorf verbrand. Met behulp van een ventilator wordt de schone verwarmde lucht de ruimte ingeblazen. Een klein deel van de warmte wordt omgezet in stralingswarmte, waardoor de pelletkachel niet gloeiendheet is. De rookgassen van de kachel worden via een andere ventilator door een afvoerpijp naar buiten geblazen.

Gemakkelijk, duurzaam en veilig

Een pelletkachel is door zijn authentieke uiterlijk een stijlvolle toevoeging aan uw terrasoverkapping. De temperatuur van de pelletkachel kan met een display geregeld worden. Door diverse instellingen zelf te beheren is de kachel veilig en duurzaam te gebruiken. Andere voordelen van een pelletkachel zijn onder andere:

  • een optimale verbranding en een hoog rendement: betaalbaar én milieuvriendelijk dus
  • geen stank door de schone verbranding
  • de kachel kan overal geplaatst worden
  • Doordat de verbranding van de kachel boven de 90% ligt, krijgt u op elke kachel ook nog eens een subsidie die wel kan oplopen tot €500 euro.  

De pelletkachel is in onze showroom in Berkel en Rodenrijs al te zien in een van onze terrasoverkappingen. Kom gerust eens kijken en vraag naar de mogelijkheden. Deze Pelletkachel is gerealiseerd door de Boers pelletkachels. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor de realisaties van de pelletkachels in de terrasoverkappingen. 

Of wellicht bent u benieuwd naar onze andere uitbreidingsmogelijkheden voor uw terrasoverkapping, zoals schuifwanden, geluidsystemen of shutters? Bezoek een van onze showrooms en wij vertellen u graag meer.

Neem contact op

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!